header
Jídelna Na Růžku v Pacově

 

VOD Jetřichovec, družstvo provozuje jídelnu Na Růžku. V příjemném prostředí je možné každý pracovní den poobědvat pravá česká jídla. Rovněž je možné si objednat u vedoucí kuchyně nebo u ekonoma pronájem sálu pro pořádání nejrůznějších společenských akcí (svatby, firemní akce, školení, oslavy). Max.kapacita sálu pro pořádání společenských akcí je 80 osob.

 

ZNAČENÍ ALERGENŮ V JÍDELNÍM LÍSTKU

Od 13.12.2014 nám vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny, které daný pokrm obsahuje.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:

  1. Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Způsob značení alergenů v naší jídelně:

A: číslo alergenu dle výše uvedeného seznamu, který daný pokrm obsahuje

Závodní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou a má pouze funkci informační jako každý výrobce potravin a pokrmů. Není možné se při výrobě velkého počtu jídel věnovat strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě. Tuto skutečnost si musí každý strávník uhlídat sám.

NORMY B veřejného a závodního stravování

Polévky včetně vložky 0,33 l

Šťáva 100 g

Omáčka 150 g

Maso plátek 1 ks 100 g syrový stav (po tepelné úpravě 60 g)

Maso kostky 4 - 5 ks 100 g syrový stav (po tepelné úpravě 60 g)

Maso s kostí 1 ks 130 g (po tepelné úpravě 70 g)

Mleté pokrmy v syrovém stavu 120 g

Masové směsi 220 g (včetně masa v syrovém stavu 80 g)

Rybí filé, ryby 150 g v syrovém stavu

Vepřové droby 150 g v syrovém stavu

Kuřecí maso plátek 1 ks 100 g v syrovém stavu (po tepelné úpravě 60 g)

Kuřecí stehno 1 ks 200 g – 230 g s kostí syrová váha

Brambory vařené 200 g

Bramborová kaše 200 g

Bramborový salát 200 g

Smažené krokety 8 - 10 ks 100 g

Šťouchané brambory 200 g

Bramborové knedlíky 7 ks 200 g

Houskové knedlíky 6 – 8 ks 160 g

Těstoviny 200 g

Rýže 160 g

Příloha z luštěnin 300 g (vč. osmažené cibule se sádlem)

Zeleninové pokrmy 200 g

Bramborák - příloha 200 g

Bramborák – hlavní jídlo 360g

Bramborové noky s uz. masem a zelí 300 g

Rizoto 300 g

Zapečené pokrmy z brambor a těstovin 300 g

Dukátové buchtičky s vanilkovým šodó 420 g (z toho 210 g krém)

Lívance 4 ks 270 g

Palačinky s džemem 4 ks 280 g

Jablková žemlovka 345 g

Ostatní moučné pokrmy 250 g – 360 g

Zeleninové saláty - hlavní jídlo 300 g – 400 g

Zeleninové saláty, kompoty - příloha 120 g (pevný podíl 90 g)

Smažený sýr, hermelín 100 g

Plněné bramborové knedlíky 5 ks 330 g (včetně sádla s cibulí)

Kynuté knedlíky plněné 5 ks 360 g (včetně posypu)

Cmunda po kaplicku 2 ks 390 g (z toho 70 g masa)

Zelí, špenát dušený 150 g

 

Veškeré normy včetně gramáží jsou k nahlédnutí v kanceláři závodní jídelny

 

Případné dotazy rádi zodpovíme v kanceláři jídelny – Jitka Chválová, tel.: 565 442 129, 731 440 968

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tento týden pro Vás vaříme (pro stažení jídelníčku klikněte ZDE):




Těšíme se na Vaši návštěvu.